Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Εξάρχεια. Απολογισμός και φωτογραφίες από τη γιορτή κατά του Σεξισμού.

Απολογισμός και φωτογραφίες από τη γιορτή κατά του Σεξισμού που οργάνωσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ και η φεμινιστική συλλογικότητα "Το Μωβ".

Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να οργανωθεί. Να ορισθεί το περιεχόμενο της γιορτής, να βρεθούν οι συντελεστές (ομιλητές, καλλιτέχνες, τεχνικοί, εξοπλισμός, εδέματα, ψήστες, ...). Άγχος, αγωνία για το πως θα υποδεχθεί η γειτονιά μια εκδήλωση που ποτέ δεν έχει γίνει ως τώρα σε ανοικτό χώρο, ανατροπές... Και τελικά όλα πήγαν τέλεια, πιο καλά δεν γινόταν... Αφού και όλες οι αναποδιές της τελευταίας στιγμής, οι αλλαγές προγράμματος, τα εμπόδια λειτούργησαν θετικά, κοινώς βγήκαν σε καλό. 

Ομιλίες και σεμνάρια με μεγάλη συμμετοχή και ακροαματικότητα, μουσική που γλύκανε τη βραδυά, εδέσματα, κρασί και ρακή που φούντωναν τη διάθεση όλων.

Μεγάλο το προτζεκτ και το ρίσκο μα όλα ανταποκρίθηκαν στους στόχους : να αγκαλιάσει η γειτονιά την εκδήλωση, να ακούσει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, να αντηχήσουν έως κοντά στα ξημερώματα οι μελωδίες των "κοριτσιών χωρίς κάλτσες", να χορέψουμε...
... και μια μέρα μετά όλοι να περιμένουμε για την επόμενη γιορτή.

Αποδεικνύεται ότι όταν βάζεις τους στόχους, όταν εργάζεσαι σκληρά να πετύχουν, όταν συνεργάζεσαι με τους κατοίκους και τις συλλογικότητες της γειτονιάς, όταν νοιάζεσαι πραγματικά για τα προβλήματά της πάντα πετυχαίνεις.

Περιμένουμε λοιπόν την επόμενη γιορτή...ακόμη πιο ζεστά, ακόμη πιο γενναιόδωρα...

Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν, όσους συμμετείχαν, όσους δούλεψαν πριν και κατά τη γιορτή....

φωτό από τη γιορτή και κατά σειρά: από την προετοιμασία, τα σεμινάρια, το χώρο, το γλέντι)














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.