Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

FIDE Master, χθες έπαιξες την τελευταία σου παρτίδα.

αναδημοσίευση από φιλικό blog


Ο Χρήστος Γκορίτσας έχει σπουδάσει νομικά και οικονομικά. Είναι ισχυρός ενεργός σκακιστής (FIDE Master) και ιδρυτικό μέλος της Σκακιστικής Άνοιξης. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.). Ως παιδί του σκακιού και πατέρας ενός γιου πέντε ετών ο ίδιος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μέλλον του σκακιού ως αθλήματος, πολιτιστικού αγαθού και εκπαιδευτικού εργαλείου στη διάθεση της νεολαίας. 

Συμβολαιογράφος, εκπαιδευμένος διαπραγματευτής, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).
από το προφίλ του στο twitter

Είναι το απέριττο βιογραφικό του απεργοσπάστη συμβολαιογράφου που αποπειράθηκε χθες στο Χαλάνδρι να βγάλει στο σφυρί το σπίτι μιας ταλαίπωρης γυναίκας για οφειλή 14.088 ευρώ. 

Ο κύριος Χρήστος ισχυρίζεται ότι είναι εκπαιδευμένος διαπραγματευτής. Διαπραγματευτής θανάτου. Δεν έτυχε να διαβάσω "πλουσιότερο" βιογραφικό. Να λέει φερ' ειπείν πόσα σπίτια έχει "χτυπήσει" και πόσες οικογένειες έχει πετάξει στο δρόμο. Δηλαδή πόσα συμβόλαια θανάτου έχει υπογράψει σαν συμβολαιογράφος.

Δεν κατηγορώ τον κύριο Χρήστο γιατί τόλμησε να εμφανισθεί στο Χαλάνδρι. Ένας απεργοσπάστης δεσμεύεται μόνο από την όποια συνείδησή του. Τον κατηγορώ γι' αυτό που διεκδίκησε να γίνει: ανθρωπόμορφο κτήνος. Ήξερε περί τίνος επρόκειτο, ήξερε ποιά δουλειά ήλθε να κάνει. Ήξερε ότι η γυναίκα που αποπειράθηκε να της βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση. και αν δεν το ήξερε από πριν τόμαθε εκεί στο ειρηνοδικείο. Είδε μια γυναίκα που έτρεμε από φόβο, που κρυβόταν από ντροπή που της χρέωσαν και με τόκο ο κύριος Χρήστος και οι εντολείς του. Και αντί να εξαφανισθεί από την ντροπή που χρέωσε, πήγε στην επόμενη γωνία και κρύφτηκε, καρτερώντας την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσει". 

Δεν ήταν όμως μπορετό να κάνεις τη δουλειά σου και δεν θα την κάνεις ποτέ κ. Χρήστο. Γιατί χθες εμείς που θέλουμε ζουρλομανδύα, εμείς οι παράνομοι δόσαμε έναν όρκο: Πως δεν θα αξιωθείς ποτέ ούτε εσύ ούτε οι όμοιοί σου να κάνετε τη βρωμο-δουλειά σας.

Όμως κ. Χρήστο χρωστάω ένα ευχαριστώ. Κυρίως σε σένα αλλά και σε μια κάστα όμοιών σου. Μου μάθατε τί θα πεί άνθρωπος-κτήνος. Που χιλιάδες χρόνια μετα την κοινωνική ανέλιξη του ανθρώπινου γένους υπάρχει ακόμη το είδος αυτό για να πληθύνεται στους δύσκολους καιρούς.


Χθες κ. Χρήστο έπαιξες την τελευταία σου παρτίδα. Που σπίτι να σε χωρέσει που γή για να σταθείς. Γιατί οι κοινωνίες των ανθρώπων δεν χαρτογραφούνται από εσένα και τους ομοίους σου. Αλλά από αυτούς που γνωρίζουν από ανθρωπιά.

Χθες κ. Χρήστο είχαμε εμείς πρεμιέρα για να έχουμε κάθε μέρα ζωή.

1 σχόλιο:

  1. μετά από επώνυμη επιστολή (ως δικηγόρος) που έστειλα στην σκακιστική ομοσπονδία και έκραζα τον απεργοσπάστη, έλαβα την εξής απάντηση:

    Κύριε Κωνσταντίνου, προβαίνω και σε εσάς στην πιο κάτω ενημέρωση, για να λάβετε προσωπικά γνώση και για τις έννομες συνέπειες, δεδομένου ότι πρωτοστατείτε σε ενέργειες, οι οποίες προσβάλλουν βάναυσα σημαντικά έννομα αγαθά μου! Είναι αυτονόητο ότι από τώρα σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν υφίσταμαι, δίδοντάς σας, όμως, περιθώριο να ανασκευάσετε άμεσα. Δεδομένης της δικηγορικής ιδιότητάς σας, αντιλαμβάνεστε άριστα και την αναλήθεια των ισχυρισμών σας και το έκνομο της συμπεριφοράς σας και τις έννομες συνέπειές της. Αντιλαμβάνεστε, τέλος, ότι η σημερινή τηλεφωνική δήλωσή σας σε μένα ότι "Δε μας ενδιαφέρει. Εμείς είμαστε κατά των πλειστηριασμών." δε σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας.
    Με την παρούσα ηλεκτρονική επιστολή μου σας προσφέρω την ύστατη ευκαιρία να ανασκευάσετε, να σταματήσετε να με βλάπτετε και να θεωρήσουμε το συμβάν ως λήξαν.

    Κυρίες και κύριοι!

    Κατόπιν 1) της επικοινωνίας μου με το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Διονυσόπουλο, 2) της ανάγνωσης των πιο κάτω: http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2016/01/blog-post_14.html και, ιδίως,http://www.kinimadenplirono.gr/eirinodikeio-chalandriou-drasi-enantia-stous-pleistiriasmous-13-01-16/ και 3) της τηλεφωνικής επικοινωνίας μου το Θεοδόση Τεμζελίδη και για την αποκατάσταση της αληθείας σας ενημερώνω ότι:

    1) Όπως προκύπτει από το με αριθμό φύλλου 9.780/ 18.12.2015 Φύλλο του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), σελίδες 4 και 5, αναφορικά με τον πλειστηριασμό, επί του οποίου ήμουν υπάλληλος, επισπεύδουσα ήταν η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “SIAS AE”, οφειλέτιδα η κυρία Καλλιόπη – Βασιλική Τσατά σύζυγος Σπυρίδωνος Μαυροειδή και η απαίτηση ύψους 47.850 € βάσει τεσσάρων αποδείξεων λιανικής πώλησης – δελτίων αποστολής εμπορευμάτων από το έτος 2005 και μίας απόδειξης παροχής υπηρεσιών από το έτος 2006. Η διαταγή πληρωμής εκδόθηκε στις 12.03.2007. Η, ήδη αμετάκλητη, εφετειακή απόφαση εκδόθηκε στις 10.07.2014.

    Ποια σχέση έχουν τα ως άνω με το «Τι δεν πληρώνω» (http://www.kinimadenplirono.gr/ti-den-plirono/);

    2) Ως εκ τούτων και συν τοις άλλοις, τα ως άνω δημοσιεύματα αποδεικνύονται παντελώς ψευδή και συκοφαντικά.

    3) Ως εκ τούτων, αν απευθύνομαι σε ανθρώπους με αγαθά κίνητρα και με αρχές, όπως ελπίζω, αναμένω την άμεση αποκατάσταση της αληθείας.

    και 4) Αν επιβεβαιωθούν οι ελπίδες μου και αποκατασταθεί άμεσα η αλήθεια, το χθεσινό (Τετάρτη, 13.01.2016) συμβάν θα θεωρηθεί λήξαν.

    Χρήστος Γκορίτσας"

    το μπουμπούκι... δεν ξέρει τί είναι να μπλέκεις με κινηματικούς.....!!! χαχαχα.... θα φάει καλά.... σε λίγο θα τον ξέρει όλη η Ελλάδα...!!!! πρώτη μούρη πίστα τον βγάλαμε, εκτός δε από αυτό, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος θέλει να τον σκίσει.... για να παραδειγματιστούν οι άλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.