Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: για τη δίκη της κατάληψης Τσαμαδού 15



Να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι για την κατάληψη της Τσαμαδού 15.
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 9.30 π.μ. 
στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Εξήντα τρεις (64) συλλογικότητες και οργανώσεις εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και πάνω από εξακόσα (600) άτομα δηλώνουν την ενεργή τους συμμετοχή στο Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15 που αντιμετωπίζει τη δίωξη του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειου για «αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου κτήματος». Κατηγορούμενοι είναι τρία μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Στεκιού Μεταναστών, οι Λ. Βουρεκάς, Ν. Γιαννόπουλος και Γ. Μανιάτης.

Η Τσαμαδού 15 λειτουργεί από τα τέλη 2009 ως ανοιχτός κοινωνικός χώρος και χώρος αλληλεγγύης και στεγάζει δραστηριότητες όπως μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες-ριες και πρόσφυγες, συλλογική κουζίνα και παιδικό στέκι, ενώ πολλοί-ες το γνώρισαν το περασμένο καλοκαίρι ως κέντρο συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τον καταυλισμό προσφύγων του Πεδίου του Άρεως.

Το κτίριο είναι κληροδότημα του Δρομοκαΐτειου και για χρόνια λειτουργούσε ως μπαρ, ενώ τα χρόνια πριν την κατάληψή του και μετατροπή του σε Κοινωνικό Κέντρο είχε πλήρως εγκαταλειφθεί. Παρά τον κοινωνικό χαρακτήρα του εγχειρήματος, αλλά και τις εκτεταμένες επισκευές που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου υπήρξε από την πρώτη στιγμή αδιάφορη. Απολύτως αρνητική υπήρξε και απέναντι σε προτάσεις συνδιαχείρησης που της απευθύνθηκαν, όπως τη στέγαση κυλικείου αποασυλοποιούμενων στο κτίριο. Και τώρα, στο απόγειο της αναλγησίας και εκδικητικότητας, διώκει τρείς από τις εκατοντάδες που συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται στο χώρο. Για αυτό καλούμε σε ενεργή συμπαράσταση στους τρεις, που είναι συμπαράσταση σε κάθε αυτοοργανωμένο εγχείρημα και κάθε ελεύθερο συλλογικό χώρο.

Καλούμε όλους/ες σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα στις 9:30π.μ. στα Δικαστήρια της Πρώην Σχολή της Ευελπίδων (Α’ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 2)

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.