Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων: Να καταρρεύσει η σκευωρία ενάντια στα μέλη της


ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ.!

Την Τετάρτη τελικά(ώρα 11.00 κτήριο 9) στον ανακριτή τα τρία μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων. Μετά από 2 αναβολές καλούνται να καταθέσουν στον ανακριτή (με δικό τους αίτημα παρά την απεργία των δικηγόρων) οι Γιώργος Καλαϊτζίδης, Θανάσης Λιακόπουλος και Θανάσης Πετράτος κατηγορούμενοι για οπλοφορία και απαγωγή με μόνο στοιχείο ένα αναπόδεικτο, ανώνυμο (!!!) τηλεφώνημα (;).

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, υπάλληλος της δέχθηκε προ μηνών ανώνυμο τηλεφώνημα, από αριθμό που μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος, μια και η ΓΑΔΑ δεν διαθέτει όπως λέει αναγνώριση κλήσεων (!!), στο οποίο κατονομάστηκαν τα τρία αυτά μέλη της συνέλευσής μας ως δράστες υποτιθέμενης απαγωγής που έλαβε χώρα στις 22/3 κατά τη διάρκεια παρέμβασης αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων με στόχο την εκδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών.

Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο να προκύπτει από τις δεκάδες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, χωρίς να έχουν βρεθεί όπλα, χωρίς ποτέ να έχει εμφανιστεί θύμα, καταπατώντας τους νόμους –καθώς δεν νομιμοποιείται έναρξη ποινικής διαδικασίας με βάση ανώνυμο τηλεφώνημα- αλλά και θεμελιώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, οι αρχές επιλέγουν να ασκήσουν δίωξη σε κάποιους ακριβώς επειδή αντιστέκονται κατά των μαφιών και των ναρκωτικών, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν ανενόχλητους –ή και υποθάλπουν- τους υπαίτιους της κατάστασης που υποβαθμίζει την περιοχή μας. Μαζί τους θεωρούμε ότι κατηγορούμαστε και όλοι εμείς που τον τελευταίο χρόνο ενωμένοι αγωνιζόμαστε να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα των Εξαρχείων. 

Η γελοιότητα των κατασκευασμένων κατηγοριών, αλλά και των στημένων δημοσιευμάτων, που στόχο έχουν τη δαιμονοποίηση των Εξαρχείων και την ποινικοποίηση της αντίστασης, θα αποδειχτεί περίτρανα. Η τρομοκρατία και ο εκφασισμός δεν θα περάσουν.
Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.