Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Το κασέ του Κασσή (αναδημοσίευση)

από φιλικό blog

για το γάλα των παιδιών μας ρε γαμώτο


Σε τεντωμένο σχοινί η σχέση της κυβέρνησης με την τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ. Κάτι που ίσως σημάνει και απρόβλεπτες εξελίξεις στο ΕΚΟΦΙΝ που αρχίζει σήμερα στην Αθήνα. Η αιτία της πιθανής αυτής ρήξης με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα αλλά και τη δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρώπη, βρίσκεται στις παράλογες, σύμφωνα με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, απαιτήσεις του Μιχάλαη Κασσή, βουλευτή του Βενιζέλου. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και καιρό ο εν λόγω βουλευτής σήκωσε το ανάστημά του, ενθυμούμενος τα φοιτητικά του χρόνια στην ΠΑΣΠ, κατά της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου στο οποίο η διάταξη για το γάλα θα επέφερε πλήρη αφανισμό της ελληνικής πτηνοτροφίας. Μέχρι και την προηγούμενη Τετάρτη και αφού είχε παραιτηθεί ένας κοτζάμ υφυπουργός, ο Μιχάλης έμενε ασυγκίνητος στις εκκλήσεις της κυβέρνησης και του Βενιζέλου να μην επιμείνει στις θέσεις του και να ψηφίσει τουλάχιστον τη διάταξη για το γάλα. 

Παληά καραβάνα ο Μιχάλης, κάτι που δεν υπολόγιζαν σωστά τόσο οι κυβερνητικοί στρατονόμοι όσο και η τρόΙκα την ώρα που έκοβαν το τσέκ της αμοιβής για τη στήριξη που παρέχει ο Μιχάλης στην κυβερνητική πολιτική. Αμοιβή που εδώ και τρία χρόνια δεν έχει πάρει καμμιά αύξηση, για κανέναν είναι αλήθεια βουλευτή αλλά και δημοσιογράφο, παρά την άνοδο του πληθωρισμού και το ολοέν και πιο επικίνδυνο του επαγγέλματος. 

Πέμπτη πρωί και η αγωνία είχε φθάσει στο κατακόρυφο. Η κυβέρνηση διαπραγματευόταν σκληρά με την τρόϊκα προκειμένου να εκχωρηθεί ένα ποσό από το πρωτογενές πλεόνασμα σαν αύξηση τόσο στον Μιχάλη όσο και σε όποιον άλλο βουλευτή στήλωνε τα πόδια στο πολυνομοσχέδιο. Η τρόϊκα επέμενε πως δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και όλες οι συζητήσεις φθάναν σε αδιέξοδο.

Και ώ του θαύματος η σωτηρία ήλθε από κεί που δεν την περίμενε κανείς. Ο κυρ Φώτης που τον είχαν ξεχάσει στα αζήτητα τόσο καιρό, τηλεφώνησε στον Στουρνάρη, αφού πριν συμβουλεύτηκε τον Γρηγόρη τον Ψαρριανό, και του είπε πως από την αμοιβή των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, αμοιβή που είχε υποστεί μείωση λόγω της διακριτικής αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, θα εκχωρείτο ένα μερίδιο για να καλύψει τις επαυξημένες απαιτήσεις του Μιχάλη αλλά και τις απαιτήσεις που θα εγείροντο από όποιον άλλο βουλευτή ήθελε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές να συμμερισθεί την αγωνία της κυβέρνησης για τις τύχες της χώρας.

Όπως είναι γνωστό από την εποχή του πρώτου μνημονίου έχει προβλεφθεί ένα κονδύλι περίπου δύο δις ευρώ ετησίως για τη σωτηρία της χώρας και την δημοσιονομική της σταθερότητα. Αυτό το κονδύλι καταμεριζόταν σαν αμοιβή τόσο σε βουλευτές που αφουγκράζονταν την αγωνία της κυβέρνησης και της τροϊκας, όσο και σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ που αυτή την αγωνία θα την έκαναν κτήμα όλου του ελληνικού λαού. Η πνευματική και καλλιτεχνική πρωτοπορεία της χώρας είχε από χρόνια τονίσει αυτή την ανάγκη και μάλιστα ήταν de facto δικαιούχος αυτού το επιδόματος από κείνα τα χρόνια.

Έλα όμως που από τότε που θεσπίστηκε το επίδομα οι βουλευτές που το δικαιούνται όλο και λιγοστεύουν. Έχει άδικο ο Μιχάλης λοιπόν που ζήτησε αύξηση μιας και υπάρχει και σε αυτό τον κουμπαρά ένα πλεόνασμα πρωτογενές;

Πέμπτη μεσημέρι και αφού κοντέψαμε να προκαλέσουμε διεθνές διπλωματικό επεισόδιο εμπλέκοντας και τις ελβετικές τράπεζες όλα είχαν τακτοποιηθεί. Η κυβέρνηση όρισε τον υπουργό εξωτερικών, με μεγάλη πείρα σε τέτοια θέματα και δεινό διαπραγματευτή περί τα δημοσιονομικά, και όλα είχαν ευτυχές τέλος, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και το κυριώτερο χωρίς να ακουστεί κιχ από τους άλλους βουλευτές που ψήφισαν ή ήταν σε επιφυλακή, αν κάτι στράβωνε, να ψηφίσουν ΝΑΙ στο νομοσχέδιο. Ούτε και αυτοί που παριστάνουν τους υπουργούς και μεταξύ μας κάνουν πιο ανθυγιεινή δουλειά από τον Μιχάλη, τόλμησαν αλλά ούτε και η Γιαταγάνα (από τους εν επιφυλακή) που δεν σήκωνε μύγα στο γιαταγάνι της όταν τις "ηρωϊκές της εποχές" κονταροχτυπιόταν με τα κυκλώματα του Μπένυ πάνω στη Σαλονίκη, δεν τόλμησε να αντιταχθεί στην αύξηση του επιδόματος του Μιχάλη. Ο Μιχάλης πάλεψε σαν παλλικάρι και κέρδισε.

Όλα μέλι-γάλα ; 
Το θέμα πάντως μπορεί για τον Μιχάλη να είχε αίσιο τέλος αλλά για το Στουρνάρι και τις σχέσεις μας με τους δανειστές τώρα περιπλέκει την κατάσταση. Τόσο που στο ΕΚΟΦΙΝ οι τροϊκανοί και οι σύμμαχοί τους θα μας κάνουν άγριο στρίμωγμα. Αντίθετοι σε κάθε αύξηση, μιας και ο κουμπαράς για την εξυπηρέτηση του χρέους δεν έχει ρέντες πια λόγω απροθυμίας των υπηκόων να πληρώνουν φόρους και χαράτσια, θα εγείρουν θέμα Μιχάλη Κασσή, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη αίγλη στο γιαννιώτικο παληκάρι μας. 

Αυτή είναι η αλήθεια κι αν θέλετε την πιστεύετε. Όσο για το άλλο που γράφτηκε και ακούστηκε ότι δήθεν διασπάστηκε το οικογενειακό "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" των Παπαδοπουλαίων ήταν ...πρωταπριλιάτικο σόου εν όψει των εκλογών.

Παληές εποχές...Γυιός και μπαμπάς μαζί. 
Με ποιόν πήγε η μαμά ; Όχι, δεν έφτιαξε δικό της "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", πήγε με το γυιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.