Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Άρση των πλειστηριασμών: Θα ψηφισθεί με νόμο ή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π)


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Αυγή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να φέρει στη Βουλή την ψήφιση της "μερικής" άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Διαβάστε το κείμενο της εφημερίδας με τίτλο "Τρέμουν ατύχημα, η Βουλή να έχει λόγο".

Σαμαράς και Βενιζέλος σύρονται στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς μετά τις αντιδράσεις, αλλά και τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη μεθόδευση για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές μπροστά στο δίλημμα: Καταψήφιση ή ανυποληψία

Σε μεγάλη δοκιμασία εισέρχεται από σήμερα και για τέσσερις ημέρες η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, τόσο όσον αφορά τις σχέσεις των κομμάτων που την απαρτίζουν όσο και ως προς τα όρια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της.

Σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων που σκουριάζουν στον Σκαραμαγκά, με τον Αντ. Σαμαρά και τους βουλευτές της Ν.Δ. να καλούνται να πάρουν θέση για το αν θα καλύψουν τον κυβερνητικό εταίρο τους ή θα ζητήσουν να ριχτεί φως στο "σκάνδαλο", όπως το χαρακτήριζαν, των υποβρυχίων. 

Πέμπτη και Παρασκευή συζητείται στην Ολομέλεια ο φόρος ακινήτων που μονιμοποιεί και επεκτείνει το γνωστό "χαράτσι" στα ακίνητα. Την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, το οποίο θα συζητηθεί ως "κατεπείγον" την Παρασκευή στην Επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον δρόμο της Βουλής, παρατείνοντας τις εργασίες της κατά μία ημέρα, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχέδιά της για θεσμοθέτηση μέσω ΠΝΠ, αλλά και την απροθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να εμφανιστεί συμμέτοχος σε μια τέτοια μεθόδευση.

Η Βουλή να έχει λόγο
Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί "άλλη μια εκτροπή", να θεσμοθετηθεί δηλαδή η απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων με ΠΝΠ, και παρέμβαση της Βουλής, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Κ. Παπούλια.

"Η ελληνική Βουλή είναι αυτή που πρέπει να νομοθετήσει" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην οποία ζήτησε από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα την παρέμβασή του, ώστε το ζήτημα της άρσης της προστασίας των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας να μην έλθει στη Βουλή με τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Για το επίμαχο αυτό θέμα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε να είναι αντίθετος στη χρήση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αλ. Τσίπρας έθεσε στον Κ. Παπούλια το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί εξίσου πολύ σημαντικό θέμα για να περάσει με ΠΝΠ.



παρατηρήσεις: ξέφυγε μια λεπτομέρεια από το συντάκτη της "Αυγής" αλλά και από πολλούς άλλους. Έχει κανείς σκεφθεί γιατί άφησε η κυβέρνηση τελευταία στιγμή να "ασχοληθεί" με το θέμα ;  Μήπως για να φέρει όχι μόνο τους 153 βουλευτές αλλά και τους 300 ενώπιον του ενδεχόμενου μη-ψήφισης ή καταψήφισης του όποιου νόμου φέρει ; Γιατί εκτιμώ πως θα φέρει νόμο αλλά θα προχωρήσουν στη συζήτησή του και στην ψήφισή του την τελευταία στιγμή. Και ένας τέτοιος νόμος δεν θα παρέχει παρά ελάχιστη προστασία της πρώτης κατοικίας. Και ο εκβιασμός προς τους 300 θα είναι: Αν τολμάτε καταψηφίστε τον !
Διότι ένας νόμος σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερος από έναν μη-νόμο. 

Συντρόφια της Αυγής και λοιπή αριστεροί φωστήρες μου μας κρέμασαν κουδούνια ! Μπέεεεε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.