Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΟΜΕ: ένας αγώνας για όλους μας


αντιγράφω από το ιστολόγιο των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. 


Πέρα από αυτά ας προσθέσω κάτι ακόμη:
Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. είναι αγώνας αξιοπρέπειας, αγώνας που μας προσκαλεί σε μια κοινότητα ουτοπίας, σε έναν κοινό δρόμο για την ατομική μας απελευθέρωση. Οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. δεν έχουν παρά να χάσουν τις αλυσίδες τους. Κατάφεραν ν' αποτινάξουν από πάνω τους τον Φόβο, τον συντηρητισμό του δεν γίνεται τίποτα, την αδράνεια και την παραίτηση. 

Επτά μήνες τώρα απέδειξαν σε όλους μας ότο το να τολμάς είναι προϋπόθεση της νίκης και της λευτεριάς. Μένει σ' εμάς τώρα ν' αποδείξουμε ότι πιστεύουμε σε τούτο τον αγώνα τους, ότι με τον δικό μας τρόπο θ' απελευθερωθούμε από ό,τι μας βαραίνει και μας φοβίζει.

Ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. είναι κοινός, μα ο καθείς από το μετερίζι του.
Γνωρίζουμε όλοι τί πρέπει να κάνουμε. Και εννοώ την έμπρακτη βοήθειά μας (προς τους εαυτούς μας δηλαδή), υποστηρίζοντας την παραγωγή του εργοστασίου.

Ενημερωμένος Κατάλογος προϊόντων ΒΙΟ.ΜΕ. για Οικιακή χρήση
-Υγρό πλυντηρίου ρούχων 1 λίτρο  τιμή 1,20 ευρώ
-Υγρό γενικής χρήσης (λεμόνι) 1 λίτρο  τιμή 1,20 ευρώ
-Υγρό γενικής χρήσης (λεμόνι) 3 λίτρα  τιμή 3,60 ευρώ
-Υγρό γενικής χρήσης (πράσινο μήλο) 1 λίτρο  τιμή 1,20 ευρώ
-Υγρό γενικής χρήσης (πράσινο μήλο) 3 λίτρα  τιμή 3,60 ευρώ
-Σκόνη πλυντηρίου ρούχων 33 δόσεις  3,30 ευρώ
-Υγρό καθαρισμού τζαμιών  1 λίτρο  τιμή 1,50 ευρώ
-Υγρό καθαρισμού για τα χέρια 0,5 λίτρου τιμή 1,50 ευρώ
-Υγρό καθαρισμού για τα πιάτα 0,5 λίτρου τιμή 1,30 ευρώ
-Μαλλακτικό ρούχων 1 λίτρο τιμή 1,20 ευρώ
-Καθαριστικό για τα άλατα  1 λίτρο  3,00 ευρώ.

Για προϊόντα παληάς παραγωγής σε πλειστηριαμό δείτε εδώ

Πρόσθετη ενημέρωση από την επιτροπή αλληλεγγύης στους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. 
Σε συνάντηση της περασμένης βδομάδας μας έγινε ενημέρωση για τις κινήσεις του σωματείου προκειμένου να αποκτήσει το εγχείρημα νομική υπόσταση που θα εξυπηρετήσει πληρέστερα τη διανομή των προϊόντων. Στα πλαίσια αυτά φτιάχνεται το καταστατικό της κίνησης. Επίσης την περασμένη βδομάδα υπήρξαν δύο συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας και με το Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας και οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν από την επιτροπή ως θετικές.

Έγινε ενημέρωση τόσο για θέματα διάθεσης τω προϊόντων (ανάπτυξη αλληλέγγυων δικτύων), προώθηση προϊόντων από τον καθένα μας. Στα πλαίσια αυτά προτάθηκε η δημιουργία επιτροπής από διάφορες συλλογικότητες που παρέστησαν στη συνάντηση η οποία θα επιμελείται αποκλειστικά την προβολή/διάθεση των προϊόντων.

Ένα σημαντικό στοιχείο που αναφέρθηκε είναι ότι σε δεύτερη φάση θα πρέπει η μηνιαία παραγωγή να φθάνει τους 30 τόνους υλικών και αυτή η παραγωγή να διατίθεται και να εξοφλείται. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ομαλότητα στον παραγωγικό κύκλο και ένα ελάχιστα επιτρεπτό εισόδημα στους εργαζόμενους. Αυτός ο στόχος με βάση την εμπειρία έως τώρα είναι εφικτός αρκεί να κινητοποιηθούμε όλοι.

Μια παρατήρηση για το τέλος
Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ έχουν ν' αντιμετωπίσουν δεκάδες εμπόδια στην καθημερινότητα του αγώνα τους (απειλές από ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος, αδιάθετα προϊόντα, ελλιπή έμπρακτη συμπαράσταση, εμπόδια και εκφοβισμούς από την εξουσία, κ.α.). Τον τελευταίο καιρό προστέθηκε στο εχθρικό στρατόπεδο και το Κ.Κ.Ε. Με μπαράζ αρθρογραφίας συκοφαντείται και απαξιώνεται ο αγώνας τους. Διαβάστε εδώ.

Αν και δεν περίμεναν οι εργαζόμενοι τίποτα διαφορετικό από το Κ.Κ.Ε. εν τούτοις τα φαρμακερά του βέλη πληγώνουν. Προσεχώς θα υπάρξει απάντηση στην κατάπτυστη αρθογραφία του Κουτσούμπα και της παρέας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.