Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οι τράπεζες "εισπράττουν" τη δικαιοσύνη που τους αξίζει


Ήλθε ο καιρός να "ανταμοιφθούν". Για τις 'υπηρεσίες" που προσέφεραν στην ελληνική κοινωνία και το λαό. Ο λόγος για τους αδίστακτους τραπεζίτες που επί μια εικοσαετία σχεδόν επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία εκμαυλισμού και εξαγοράς συνειδήσεων με τη συνέργεια και κάλυψη των κυβερνήσεων. "Χορηγοί" δανείων με το μάτι στην ακίνητη περιουσία του καθενός και ανάλογα με το πορτοφόλι του μισθού, φόρτωσαν το κάθε σπίτι, την κάθε οικογένεια με λάϊφ στάϊλ προϊόντα-καθρεφτάκια για έρμαιες των αγορών και των βλέψεών τους  συνειδήσεις.

και τώρα μιλάει η πραγματικότητα:
-Έφθασε το 40% το ύψος των επισφαλειών στον τομέα της καταναλωτικής πίστης ποσοστό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Πριν μόλις 6-7 χρόνια το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 3%. Την αριθμητική αύξηση της ρευστότητας ακολούθησε με γεωμετρική πρόοδο η αύξηση των επισφαλείων, η αποκάλυψη της πραγματικής οικονομικής δύναμης του κάθε δανειζομένου. Η τράπεζα Ελλάδας αμέτοχη παρά το θεσμικό της ρόλο στο όλο σκηνικό που στήθηκε, δεν ανησύχησε σχεδόν ποτέ, δεν προέβλεψε ότι θάρθει η στιγμή που ο οποιοσδήποτε κλυδωνισμός στα οικονομικά μεγέθη θα γκρέμιζε συνθέμελα κάθε οικονομικό στάτους ούτως ή άλλως ετοιμόρροπο. Π.χ. το μέγεθος της ανεργίας, η συμπίεση των μισθών μεγέθη που επηρεάζουν κατά κύριο λόγο την πιστοληπτική δυνατότητα κάθε καταναλωτή. 

Παίρνοντας σαν παράδειγμα τις πιστωτικές κάρτες μέσα σε μια τετραετία διπλασιάστηκε ο αριθμός των καταγγελιών σύμβασης. Έτσι από 250.000 που ήταν έως το τέλος του 2008 σήμερα φθάνουν τις 450.000. Δηλαδή μέσα σε 4 χρόνια καταγγέλθηκαν τόσες πιστωτικές κάρτες όσες είχαν καταγγελθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Φυσικά δεν μιλάμε για κάρτες που έληξαν και δεν ανανεώθηκαν ή για κάρτες που ακυρώθηκαν από επιλογή των ίδιων των κατόχων τους.

-Τα δάνεια για απόκτηση στέγης, θεωρούμενα πιο ασφαλή  ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των τραπεζών οι επισφάλειες διαμορφώνονται στο 18% με 20%. Μόνο για το 2012 περίπου 150.000 στεγαστικά έχουν καταγγελθεί κι αν δεν υπήρχε η απαγόρευση των πλειστηριασμών κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η εικόνα της αγοράς σε αυτό το μέτωπο. 

Λέτε για όλα αυτά να πιέζουν οι τραπεζίτες με σύμμαχο και την τρόϊκα για άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών ;

πηγή στοιχείων:www.voria.gr
Θαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.