Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κοστολογώντας τη Ζωή

εικόνα:
Ο Χάρων μεταφέρει τον Δάντη στην απέναντι όχθη του Αχέροντα. 
Χαρακτικό του Γουσταύου Ντορέ


Φθάσαμε και σ' αυτό το καινοφανές: Να χρειάζεται συμβολαιογράφος για να κηδευθεί κανείς. Με αντίτιμο βέβαια. Ένα ευρώ ανά διανυθέν έτος ζωής. Υποθέτω πως κάπως έτσι θα κοστολογείται ο θάνατος. Για να υπάρχει και το κίνητρο να φεύγει κανείς πιο γρήγορα.

Ανεξάντλητη η Αγία Τριάδα εξωτερικού, άπατες πάνε οι κόκκινες γραμμές αυτής του εσωτερικού. Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά πως ο κύκλος των χαμένων αριστερο-σοσιαλιστών, είναι κύκλος εργασιών και υπηρεσιών στη συμμορία της εξαθλίωσης της κοινωνίας. Με το αζημίωτο κυρ-Φώτη, έτσι ;

 Ανεξάντλητη η Αγία Τριάδα εξωτερικού. Κάθε βδομάδα μας ξεφουρνίζει καινά, βρίσκοντας ώτα ευήκοα και στόματα βουλωμένα.  Και κενά ανθρώπινης ευαισθησίας. Είδαν πως χωνεύθηκε η εκκένωση των νησιών και συνεχίζουν.

Και ποιός κλάδος τους είναι χρήσιμος μέρες κατασχέσεων πούρχονται ; Οι συμβολαιογράφοι. Που επειδή πέσαν οι δουλειές τους, οι τρόϊκες φρόντισαν να συνδράμουν στη φτώχεια τους. Αντάλλαγμα η απελευθέρωση του επαγγέλματος για να ρθούν και τα μεγάλα γραφεία να επενδύσουν στην αρπαγή.

Και δεν είναι μόνο ο θάνατος που θα κοστολογείται. Θα είναι η γέννηση, η βάφτιση, ο γάμος, το διαζύγιο. Και ποιός ξέρει τί άλλο θα σκεφθούν. Η υπηρεσία που παρείχαν τα ληξιαρχεία των δήμων εδώ και 120 χρόνια περίπου ανατίθεται στην ιδιωτική πρωτοβουλιμία. 

Για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας ! Να πάρει μπρός η ανάπτυξη.

Καιροί και σημεία της ασυδοσίας ενός τέρατος, καρκίνωμα στο σώμα του πλανήτη, του φιλελευθερισμού. Καιρός να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και την ανεμελιά του α-σημείωτου αυτών των πολιτικών.
Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.