Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σε καιρό ειρήνης ! (αναδημοσίευση)

 

Οι δυνάμεις κατοχής και οι δωσίλογοι συνεργάτες τους όσο βλέπουν ανύπαρκτη αντίσταση από τους κατεχόμενους και τις «αντίπαλες» πολιτικές δυνάμεις, αποθρασύνονται εντελώς.
Ζητούν την εκκένωση των αραιοκατοικημένων μικρών ελληνικών νησιών για οικονομία!
Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων και δημόσιων υπηρεσιών, τώρα δρομολογούν και το κλείσιμο των νησιών μας.

Εκκένωση νησιών και γενικά ολόκληρων γεωγραφικά περιοχών από όσο γνωρίζω, μόνο εξαιτίας πολέμου έχει συμβεί. Και εξαιτίας θεομηνιών και καταστροφικών φυσικών φαινομένων (σεισμός, παλίρροιες, τυφώνες, καταποντισμοί).
Πρέπει να είναι πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που σε καιρό ειρήνης συζητείται κάτι τέτοιο. Και αυτό δείχνει το μέγεθος του θράσους των.

Το θράσος τους έχει πιστοποιηθεί εντός των τελευταίων ημερών και με ένα άλλο δείγμα γραφής (διαταγής):
Την με νόμο πώληση των ληγμένων τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ. Τα τρόφιμα που πετούσαν πριν τα σούπερ μάρκετ στα σκουπίδια, τώρα θα επιτρέπουν στους φτωχούς και πεινασμένους πολίτες αυτής της χώραςνα τα αγοράζουν. Όχι να τα διαθέτουν δωρεάν στους πολίτες που βρίσκονται ένα βήμα πριν την επισιτιστική κρίση, αλλά να τα πουλούν. Για να βγάλουν κέρδος και από τα σκουπίδια. Ή για να μειώσουν τον πληθυσμό της χώρας μια ώρα γρηγορότερα.


Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει το θράσος τους. Δεν γνωρίζω τι θα ζητήσουν ακόμα από ένα λαό που δεν έχει πάρει τα όπλα, δεν έχει αρχίσει να σχηματίζει τις δικές του ομάδες αντίστασης της περιόδου 2010- 201?.
Να επιτρέψουν την πώληση κρέας από σκύλους και γάτες; Να επιτρέψουν την κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος;
Να δρομολογήσουν την εκτόπιση του αγροτικού πληθυσμού προς τα αστικά κέντρα για να μην έχουν έξοδα έτσι που έχουμε απλωθεί και κατοικούμε αναιδώς, σ’ όλη την επικράτεια;
Να απαγορεύσουν τις ατομικές κηδείες και να νομοθετήσουν το θάψιμο σε ομαδικούς τάφους, όταν μαζευτούν πολλοί νεκροί στα ψυγεία;
Να επαναφέρουν το παιδομάζωμα; Όποια οικογένεια π.χ. έχει πάνω από ένα παιδί να διαθέτει αναγκαστικά τα άλλα προς πώληση και υιοθεσία και τα έσοδα να πηγαίνουν για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους;
Κι όλα τούτα συμβαίνουν σε μια χώρα σε «καιρό ειρήνης»!


Αδυνατώ να σκεφτώ ως που μπορεί να φτάσει η κτηνωδία και ο παραλογισμός τους...

Υ.Γ. Δεν είναι τυχαίο που αναγράφω τη λέξη «ειρήνη», στο κείμενο. Και τούτο διότι η «Οικογένεια» που εξαναγκάζει μια χώρα- μέλος της σε αυτά τα τερατουργήματα τιμήθηκε πρόσφατα με το Νόμπελ Ειρήνης. Δηλαδή το φετινό Νόμπελ Ειρήνης απενεμήθη σε μια οικογένεια νταβατζήδων που βγάζει στη βίζιτα τα παιδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.