Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Για τους πελάτες ENERGA και HELLAS POWER και τα προβλήματα με τη ΔΕΗ


Αφορά τους πελάτες ENERGA και HELLAS POWER που θέλουν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ. 
Καταθέτουν αυτή την υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά.

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι :

προσκομίζω μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που απαιτούνται από τη ΔΕΗ για την υπογραφή συμβολαίουσύνδεσής μου  για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αυτή την υπεύθυνη δήλωση αντί της βεβαίωσης εξόφλησηςτων δόσεων του ειδικού τέλους ακινήτων ΕΕΤΗΔΕ από τη ΔΟΥ.   Με την παρούσα δηλώνω ότι τα υπόλοιπα προσκομιζόμενα έγγραφα καλύπτουν πλήρως τη ΔΕΗ για να μου παράσχει ηλεκτρικό ρεύμα καθότι «η διακοπή παροχής που επικαλείται με βάση το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την αγορά»  όπως επικαλείται στην επιστολή της, αντιβαίνει :
  1. την αναλογική και ισότιμη μεταχείριση των καταναλωτών εφόσον ήδη για τους υπόλοιπους καταναλωτές με πάροχο τη ΔΕΗ η παροχή συνεχίζεται κανονικά, τα χρέη του ΕΕΤΗΔΕ έχουν μεταφερθεί στην εφορία και η ΔΕΗ δεν εμπλέκεται στην παρακολούθηση εξόφλησής τους.
  2.  στην απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για τη μη εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ. Η απόφαση, επίσης, σαφώς αναφέρει ότι : «με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας…… ενώ τίθεται ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.
Κατόπιν των ανωτέρω και της υποχρέωσης της ΔΕΗ για την τήρηση των νόμων, ζητώ τη υπογραφή συμβολαίου και τη συνέχιση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.