Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Εισβολή, Κατοχή και Τρομοκρατία στα Εξάρχεια







Σημείωση:Νεώτερες ενημερώσεις θα ενσωματώνονται στο τέλος της ανάρτησης.

Από το  πρωϊ και μέχρι αυτή την ώρα (14.00) βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εισβολής και κατοχής στην περιοχή των Εξαρχείων από τους πραιτωριανούς του Χρυσοχοϊδη και των αγορών. Στόχος οι "καταληψίες" χώρων καθ' ομολογία της αστυνομίας από "λαθρομετανάστες" και άλλα "αναρχικά" στοιχεία. 

Ακολουθώντας τις υποδείξεις του  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Τέντε που παρήγγειλε στους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα στις περιπτώσεις καταλήψεων Πανεπιστημίων, υπουργείων και άλλων δημοσίων κτιρίων και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που οι καταληψίες αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο ή παραμένουν σε αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν προηγηθεί φθορές.  Μάλιστα, ο κ. Τέντες υπογραμμίζει ότι οι κατά τόπους εισαγγελείς πρέπει να αξιολογούν εάν οι πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων, οι υπεύθυνοι των δημοσίων κτιρίων κ.λπ. δείχνουν ανοχή σε παρόμοιες καταστάσεις και εάν, εξ’ αυτού του λόγου, διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος."

Το σκηνικό της τρομοκρατίας με αποκλεισμένους δρόμους, προσαγωγές, προκλήσεις, αποκλεισμούς γραφείων εφημερίδων και κινημάτων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και μαρτυρεί τις πραγματικές προθέσεις του καθεστώτος κατοχής.


Με τα ίδια μου τα μάτια μέτρησα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλων "ειδικών" δυνάμεων, 13 κλούβες και είδα επίσης το πόσο προκλητική και βάναυση ήταν η αντιμετώπιση των περαστικών αλλά και των κατοίκων των Εξαρχείων. Ασύδοτοι τραμπούκοι μιας άλλης εποχής, μισθοφόροι και ταγματασφαλίτες μιας νέας κατοχής.

Αντιγράφω εδώ την ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

«Σε τούτη την πατρίδα τι γυρεύω, με μισθοφόρους και πραιτωριανούς..»

Καταγγέλλουμε τη σημερινή αστυνομική εισβολή-τηλεοοπτικό σόου εναντίον δύο καταλήψεων στα Εξάρχεια. Η μετατροπή μιας ολόκληρης γειτονιάς σε κατεχόμενη ζώνη όπου εμποδίζεται η διέλευση των πολιτών, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τον αυταρχικό κατήφορο της διορισμένης κυβέρνησης Παπαδήμου. Μετά την καθοδηγούμενη στοχοποίηση των μεταναστών και των μεταναστριών, σειρά έχουν τώρα  οι καταλήψεις, οι αναρχικοί, οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.  Την ώρα που λεηλατείται η δημόσια περιουσία και η δημόσια γη από κάθε λογής «επιχειρηματίες» και τροϊκανούς, στους οποίους χαρίζονται από την κυβέρνηση δημόσια  κτίρια, ελεύθεροι χώροι, δάση και φυσικοί πόροι, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με θράσος εκκενώνουν κλειστά δημόσια κτίρια που χρησιμοποιούνταν για κοινωνικούς σκοπούς, για να μπορούν αύριο να τα πουλήσουν με την ησυχία τους.
Με την εκκένωση των καταλήψεων και το τηλεοπτικό σόου προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και να κάνουν επίδειξη δύναμης. Ο στόχος δεν είναι μόνο οι επικείμενες εκλογές, αλλά μεσοπρόθεσμα η επιβολή μιας κατάστασης με στοιχεία καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Δεν πρέπει να τους περάσει!
Να βάλουμε φραγμό στην κρατική καταστολή 
Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις


Επίσης την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κρατικός- και προεκλογικός- αυταρχισμός στο κέντρο της Αθήνας.
Από νωρίς το πρωί, τα Εξάρχεια και οι γύρω περιοχές, στο κέντρο της Αθήνας, θυμίζουν κατεχόμενες ζώνες. Η αστυνομία, σε μια επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, χωρίς καμία αφορμή, απέκλεισε μια τεράστια έκταση, ουσιαστικά από την Αλεξάνδρας μέχρι την Σόλωνος, κάνοντας εισβολές σε κτίρια και προσαγωγές ατόμων.
Είναι προφανές ότι έχουν επιλέξει το δόγμα της καταστολής σαν επίσημη πολιτική, απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική της κοινωνικής καταστροφής. Αυτή η αντιδημοκρατική κατρακύλα, του μαύρου μνημονιακού μπλοκ, είναι η συνέχεια της πολιτικής του. Θέλουν να ηγεμονεύσει ο φόβος, να καμφθούν οι αντιστάσεις, ώστε μέσα σε αυτό το τοπίο να λάβει χώρα η προεκλογική περίοδος. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, που την ίδια ώρα που στοχεύει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες και επιτίθεται σε χώρους αμφισβήτησης, κάνει το κοινοβούλιο τυπικό διεκπεραιωτή της πολιτικής των τραπεζών και αποκλείει κάθε διαφορετική φωνή.
Η επίθεση σε συγκεκριμένα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη μετά την εγκατάλειψή τους και επιδίωκαν να δημιουργήσουν κέντρα κοινωνικής αλληλεγγύης, προστασίας των φτωχών και των ανέργων κ.α. δείχνει και την απόφασή τους να επιτεθούν σε κάθε προσπάθεια δομών αλληλεγγύης απέναντι στην κρίση.
Όχι μόνο μας οδηγούν στην εξαθλίωση, αλλά μας απαγορεύουν και να φτιάξουμε συλλογικότητες για την επιβίωσή μας.
Δεν θα τους περάσει. Θα μας βρίσκουν στο δρόμο, απέναντι τους. 
Το συλλαλητήριο ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Τρίτης 24 Απριλίου, στις 6.00 στην Ομόνοια, γίνεται ένας σταθμός και ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Όλοι εκεί.
Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Παρασκευή 20 Απρίλη 
======================

Ενημέρωση 16.30


Ένας από τους στόχους της εισβολής ήταν και η κοινωνική κατάληψη του ΒΟΞ στην πλατεία. (Η φωτογραφία πιο πάνω). Σχετική ανακοίνωση εδώ: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003138101396&ref=tn_tnmn

Ενημέρωση 18.30
"Αφορμή" για την αστυνομική επιχείρηση σήμερα στα Εξάρχεια απετέλεσε η μήνυση που προ ημερών κατέθεσε η διοίκηση του ΙΚΑ και συγκεκριμένα ο διοικητής του Ρ. Σπυρόπουλος κατά των "καταληψιών" των δύο κτιρίων του ΙΚΑ στην περιοχή. Πάντα σύμφωνα με την αστυνομική εκδοχή.
=======================

Σχόλιο
Λάβαμε και αναδημοσίευουμε σχόλιο αναγνώστριας μας στο FB, το οποίο σχόλιο νομίζουμε ότι περιγράφει με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική θεώρηση της σημερινής αστ. επιχείρησης.


 Είναι προφανές ότι έχουν επιλέξει το δόγμα της καταστολής σαν επίσημη πολιτική, απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική της κοινωνικής καταστροφής. Αυτή η αντιδημοκρατική κατρακύλα, του μαύρου μνημονιακού μπλοκ, είναι η συνέχεια της πολιτικής του. Θέλουν να ηγεμονεύσει ο φόβος, να καμφθούν οι αντιστάσεις, ώστε μέσα σε αυτό το τοπίο να λάβει χώρα η προεκλογική περίοδος. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, που την ίδια ώρα που στοχεύει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες και επιτίθεται σε χώρους αμφισβήτησης, κάνει το κοινοβούλιο τυπικό διεκπεραιωτή της πολιτικής των τραπεζών και αποκλείει κάθε διαφορετική φωνή.
Η επίθεση σε συγκεκριμένα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη μετά την εγκατάλειψή τους και επιδίωκαν να δημιουργήσουν κέντρα κοινωνικής αλληλεγγύης, προστασίας των φτωχών και των ανέργων κ.α. δείχνει και την απόφασή τους να επιτεθούν σε κάθε προσπάθεια δομών αλληλεγγύης απέναντι στην κρίση.
Όχι μόνο μας οδηγούν στην εξαθλίωση, αλλά μας απαγορεύουν και να φτιάξουμε συλλογικότητες για την επιβίωσή μας.
Δεν θα τους περάσει. Θα μας βρίσκουν στο δρόμο, απέναντι τους.'


=======================



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.