Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΠΑ κόβει το Φυσικό αέριο σε σχολείο !

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου   
"Το σημαντικό έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» στηρίζει η ΕΠΑ Αττικής διαθέτοντας 
το ποσό της εκτύπωσης χριστουγεννιάτικων καρτών και αγοράς δώρων 
στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και 
Παιδιού που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζουν 
σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης. Η πρωτοβουλία της ΕΠΑ Αττικής 
συμβάλει στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων της 
«Κιβωτού του Κόσμου», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός 
πρότυπου κέντρου μητέρας και παιδιού. Με αυτό τον τρόπο, η ΕΠΑ Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι μία εταιρεία πλήρως προσανατολισμένη στον άνθρωπο και 
αφουγκράζεται (!) το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, υποστηρίζοντας με ουσιαστικό τρόπο κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη".

Από το επίσημο ιστολόγιο της ΕΠΑ Αττικής

Αυτή λοιπόν η φιλεύσπλαχνη εταιρεία, Η ΕΠΑ Αττικής (εταιρεία παροχής φυσικού αερίου) έκοψε προχθές το μεσημέρι ξαφνικά και χωρίς ειδοποίηση την παροχή θέρμανσης σε σχολείο της Αθήνας. Μια ακριβώς ημέρα πριν βγάλει αυτή τη φιλεύσπλαχνη ανακοίνωση, είχε κόψει την παροχή θέρμανσης σε σχολείο της Αθήνας. Μια ημέρα που οι θερμοκρασίες στην Αθήνα πλησίαζαν το μηδέν. Πρόκειται για το 5ο Λύκειο Αθηνών στην οδό Πρασσά. Κατόπιν αυτού οι μαθητές του σχολείου μη υποκύπτοντες στον εξαναγκασμό της κατάψυξης απείχαν από τα μαθήματά τους.

Ανεξάρτητα από το ποιός έχει την ευθύνη για τη μη εξόφληση του λογαριασμού, λόγο που επικαλέσθηκε η ΕΠΑ Αττικής για τη διακοπή, παραμένει το ζήτημα. Μπορεί όποιοσδήποτε πάροχος να αιφνιδιάζει και να εκβιάζει ένα σχολείο και τους μαθητές του με αυτό τον τρόπο και ειδικά με αυτές τις καιρικές συνθήκες ;

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης ενημερώθηκε για το γεγονός και ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεσης (εξόφληση του παρόχου και επανασύνδεση) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα. Η ακριβής ημέρα και ώρα θα ανακοινωθούν από το blog μας.

Θεωρούμε απαράδεκτη και απάνθρωπη τη συμπεριφορά της εταιρείας, αλλά και κάθε εταιρείας-παρόχου κοινωνικών αγαθών που αφού υφάρπασαν τη διανομή κοινωνικών αγαθών, λειτουργούν με καθαρό γνώμονα το κέρδος, μη διστάζοντας να βυθίσουν άλλες σπίτια στο σκοτάδι, άλλες να καταδικάσουν μαθητές στο κρύο, άλλες σπίτια και ανθρώπους στην απομόνωση και τη στέρηση.

Εϊναι γνωστή πλέον η απουσία του κράτους και ο εξοβελισμός των κοινωνικών υποδομών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Η υποχρηματοδότηση αυτών των υποδομών οδηγεί όχι απλά σε υποβάθμισή τους αλλά σε διάλυση. Ήδη σε πολλά σχολεία της χώρας τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων έχουν αρχίσει και ξε-φορτώνονται στις πλάτες των πολιτών. Για παράδειγμα σε σχολεία των Ιωαννίνων το πετρέλαιο θέρμανσης το πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών.

Με αυτά τα δεδομένα οι ιδιώτες πάροχοι αυτών των αγαθών συνειδητά εγκληματούν, γνωρίζοντας τις αδυναμίες του κράτους και αρνούμενοι να κατανοήσουν και να συνδράμουν τους πολίτες σε αυτές τις ζοφερές καταστάσεις.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης (ΔΙΚΑεξ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.