Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το Εξώδικο κατά της ΔΕΗ για το Χαράτσι-Οδηγίες

  Παραθέτουμε το υπόδειγμα του εξωδίκου που θα κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ Α.Ε για τις απειλούμενες διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. Μπορούν να το συμβουλευθούν τόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι όσο και πολίτες από άλλες συλλογικότητες.
Θυμίζουμε ότι όσοι κάτοικοι της περιοχής μας θέλουν να συμπεριληφθούν στο εν λόγω ομαδικό εξώδικο θα πρέπει να μας προσκομίσουν φωτοτυπία του μερικώς εξοφληθέντος λογαριασμού της ΔΕΗ (δηλαδή όσοι έχουν πληρώσει το ρεύμα -Δημοτικά τέλη και ΕΡΤ σε ΑΤΜ, καταστήματα της WIND και μέσω e-Banking) καθώς και φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής. Ημέρα που μπορούν να τα προσκομίσουν και να υπογράψουν το συνταχθέν εξώδικο είναι η: Τρίτη  3-1-2012* μετά τις 18.30 και έως τις 20.30 στην οδό Τσαμαδού 15.  Για τυχόν απορίες-ερωτήσεις-διευκρινίσεις στείλτε μας email στη διεύθυνση DiKAExarchion@gmail.com


*Σημείωση την 4/1/2012: Σε κάθε μας Γενική Συνέλευση θα γίνεται συλλογή δικαιολογητικών και υπογραφή του εξωδίκου. Η προθεσμία 3/1 είχε ορισθεί για το πρώτο εξώδικο. 






Ακολουθεί το εξώδικο.


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
                           ΤΩΝ 

1) ......................................   ............................., κατοίκου Αθηνών, οδός ...................., αρ. ...................
2) ......................................   ............................., κατοίκου Αθηνών, οδός ...................., αρ. ...................

ΠΡΟΣ ΤΗΝ 

Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α..Ε, με έδρα την Αθήνα, επί της οδού Χαλκοκονδύλη 30, όπως νόμιμα εκπροσωπείται. 
*********************
Είμαστε ιδιοκτήτες, επικαρπωτές και χρήστες διαμερισμάτων των Εξαρχείων και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. 
Δια της παρούσης, σας ενημερώνουμε ότι δεν πληρώσαμε ούτε θα πληρώσουμε στο μέλλον το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που μας χρεώσατε με τον τελευταίο λογαριασμό, επειδή το τέλος αυτό είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και εκβιαστικό.
Καταρχήν η ΔΕΗ Α.Ε. είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν έχει καμία νομιμοποίηση να καθορίζει, να επιβάλει και να εισπράττει φόρους για λογαριασμό του Δημοσίου.
Επιπλέον, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο και απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα, από το οποίο εξαρτάται η καθημερινή μας επιβίωση και η παράνομη αποστέρησή του μας εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους.  
Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζετε ή οφείλετε να γνωρίζετε ότι το παράνομο του συγκεκριμένου έκτακτου τέλους ακινήτων και του τρόπου επιβολής του, έχει διαγνωσθεί και ανακοινωθεί δημόσια και από έγκυρους νομικούς κύκλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, στους οποίους σας παραπέμπουμε.  
Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν για την παράνομη πράξη σας να μας χρεώσετε στο λογαριασμό που μας αποστείλατε το τέλος αυτό. Με την ενέργειά σας αυτή γίνατε ήδη άμεση συνεργός σε παράνομες, άδικες και εκβιαστικές πράξεις. 
Στο μέλλον σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη και σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που αποπειραθείτε να μας κόψετε το ρεύμα επειδή δεν πληρώσαμε το παράνομο τέλος, θα προβάλλουμε κάθε νόμιμη άμυνα εναντίον τυχόν παράνομων πράξεών σας, ως έχουμε και εκ του νόμου δικαίωμα. 
Σε περίπτωση που τελικά μας κόψετε το ρεύμα για αυτό το λόγο, σας δηλώνουμε ότι ρητώς επιφυλασσόμαστε εναντίον του νομικού προσώπου της ΔΕΗ Α.Ε., εναντίον των διευθυντών αυτού, των προϊσταμένων των αρμόδιων τμημάτων, των υπαλλήλων ή/και συνεργατών και εργολάβων σας που θα έλθουν επί τόπου να μας κόψουν το ρεύμα, και εναντίον γενικά κάθε υπευθύνου, για οιαδήποτε ζημία μας προκαλέσετε στην οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή. 
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πληρώσει το χρηματικό ποσό που μας χρεώσατε με τον τελευταίο σας λογαριασμό και που αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και σε διάφορα άλλα τέλη (δημοτικά τέλη και ΕΡΤ), πλην φυσικά του έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Συγκεκριμένα : 
Η 1η από εμάς ................... ...................., κάτοικος .................. ......, πλήρωσα την ................ σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., το ποσό των ...,.. ευρώ, για τον λογαριασμό που μου αποστείλατε με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής Νο. .................. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικά τέλη και τέλος ΕΡΤ. 
Ο 2ος από εμάς ................... ...................., κάτοικος .................. ......, πλήρωσα την ................ σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., το ποσό των ...,.. ευρώ, για τον λογαριασμό που μου αποστείλατε με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής Νο. .................. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικά τέλη και τέλος ΕΡΤ. 
Ο 2ος από εμάς ................... ...................., κάτοικος .................. ......, πλήρωσα την ................ σε υποκατάστημα της WIND Α.Ε., το ποσό των ...,.. ευρώ, για τον λογαριασμό που μου αποστείλατε με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής Νο. .................. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικά τέλη και τέλος ΕΡΤ. 
.............................................................................................................................     
………………………………………………………………………………….

 Για όλες τις ανωτέρω πληρωμές που μας αναγκάσατε να κάνουμε σε ΑΤΜ και τις οποίες άλλωστε μπορείτε και να επιβεβαιώσετε μέσω του μηχανογραφικού σας συστήματος, είναι στη διάθεσή σας και οι αντίστοιχες αποδείξεις κατάθεσης, εφόσον τις ζητήσετε. Όμως με την καταβολή σε ΑΤΜ,  μας αναγκάσατε να χρεωθούμε  επιπλέον και με προμήθειες στις τράπεζες, για τις οποίες επίσης ρητώς επιφυλασσόμαστε εναντίον σας.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας εναντίον σας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς αυτήν που απευθύνεται, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την παρούσα στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει. 
Αθήνα, ………………2011 
                Οι εξωδίκως δηλούντες και διαμαρτυρόμενοι  
 ........................., ........................, 
 ........................., ........................, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.